30 Kasım 2009 Pazartesi

29 Kasımdan Notlar


Hayatımda en çok anladığım 2 şeyden biridir basketbol ve bunun en büyük sebebi Nba'dır.Artık bende Nba'de bakmadığım maçlarının önemli notlarını size iletecem.

- NBA'de sezona çok kötü bir giriş yapan New Jersey Nets'te fatura head coach Lawrence Frank'e kesildi.Los Angeles Lakers maçına saatler kala görevine son verildi.Frank'ten boşalan head coach pozisyonu ise geçici olarak asistan coach Tom Barrise getirildi.

Nets 87-106 Lakers

- Tom Barrise yönetiminde parkeye çıkan New Jersey Nets son şampiyon Los Angeles Lakers'a da yenildi.Bu yenilgiyle ligde arka arkaya 17 maç kaybeden Nets , bu alanda NBA rekorunu egale etti. 1988-1989 sezonunda Miami Heat ve lokavt sezonu olan 1999'da Los Angeles Clippers arka arkaya 17 maç kaybederek bu alandaki NBA rekorunu ellerinde bulunduruyorlardı.Nets, çarşamba günü oynayacakları maçta Dallas Mavericks'i deviremezse 0-18'le rekorun sahibi olcak.

Celtics 92- 85 Heat

- Kevin Garnett, 12'de 11 ile oynadığı maçta 24 sayı üretti.Paul Pierce 15 sayı, 2 asist, 1 ribaund, Kendrick Perkins 14 sayı, 13 ribaund, 1 asist ve Rajon Rondo 13 sayı, 11 asist, 2 ribaundluk performansları ile galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Ev sahibi ekip Miami Heats'te ise Dwyane Wade 27 sayı, 6 asist, 5 ribaundluk performansı ile sahanın en skorer ismi olurken; Michael Beasley 18 sayı, 7 ribaund ve Jermaine O'Neal 14 sayı, 10 ribaundluk performansları ile skora katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Clippers 98-88 Grizzlies

- Eric Gordon 29 sayı ile oynadı ve Los Angeles 20 sayı geriden gelerek coach Mike Dunleavy'e normal sezondaki 600'üncü galibiyet sevincini yaşattı.

26 sayı kaydeden Marc Gasol da Memphis'in en skorer ismi oldu.

Timberwolves 106-100 Nuggets

- Ryan Gomes 27 sayı ile oynayarak Minnesota'nın 15 maçlık mağlubiyet serisine son vermesini sağladı.

Corey Brewer ve Jonny Flynn 16'şar sayıyla oynayarak Minnesota'nın ilk yarıda 17 sayı geriden gelmesini sağladı.

Denver'da Carmelo Anthoney, ilk çeyrekte 19 olmak üzere toplamda 35 sayı ile oynadı. Bu arada Denver 11 maç sonra ilk kez Minnesota'ya kaybetti.

Suns 113-94 Raptors

- 1-20 üçlük isabeti Raptors adına.İlk atıştan sonra hiçbiri girmiyor.Aslında fena oynamadılar ama Suns'a karşı bir sen at bir ben atıyım havasına girince bir anda fark açıldı.Sonra farkı 3 kadar indirdiler ama Nash vardı karşılarında.Hido kötü oynadı.10 sayı-8 ribaund ve 3 asistle karşılaşmayı tamamladı.Suns'ta Jason Richardson 22 sayı, 9 ribaunt, Steve Nash 20 sayı, 16 asist, Amaré Stoudemire 18 sayı, 7 ribaunt, Leandro Barbosa 17 sayı ve Channing Frye 15 sayı, 8 ribaunt ile galibiyetin mimarları oldular.

Toronto'da Chris Bosh 30 sayı, 17 ribauntla maçın en skorer ismi oldu. Andrea Bargnani 24 sayı, 7 ribaunt, DeMar DeRozen 14 sayı ile oynadı.

29 Kasım 2009 Pazar

Milwaukee Bucks 100-98 Orlando Magic


Nba Tv'nin sayesinde ilk defa canlı Ersan'ı ve Ridnour'u izledim.Milwaukee , Bradley Center'da oynanan karşılaşmada Ersan İlyasova ilk 5'te başladı.20 sayı, 16 ribaund, 2 asistlik performansı ile takımının en skorer ve en etkili ismi oldu.Howard'a karşı aldığı hücum ribaundları görülmeye değerdi.Her ribaundu mücadele ederek aldı ve kariyer rekorunu kırdı.Maçı kazandıracak üçlüğü atamadı ama heyecanına yada tecrübeye verelim(Ama Ridnour'da bomboş pozisyonda bırakmıştı onu ya)İzlemek için uykusuz kaldığım diğer adam ise Ridnour ise 20 sayı, 6 asist, 3 ribaundluk performans ile oynadı.Brandon Jennings ise 18 sayı, 4 asist, 2 ribaundluk oynadı ama topu paylaşmayı öğrenmesi lazım.Howard'a karşı içeri girilir mi ya kaç tane blok koydu Howard.

Orlando'da ise Dwight Howard 25 sayı, 20 ribaund, 2 asistlik performansı ile sahanın en skorer ismi ve galibiyetin mimarı oldu. Vince Carter 25 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Rashard Lewis 14 sayı, 9 ribaundluk performansları ile galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular.Lewis eski Lewis değil bu da Ersan'a çok yaradı.Carter ise bir sakatlanıp soyunma odasına gidip geldi.Özellikle dikkatle izlediğim nokta ise Howard'a topun nasıl indiğiydi.Howard fazlasıyla unutuluyor.Hatırladığında zamanda topu çok geriden alıyor ve kendi yetenekleriyle potaya yaklaşıp atıyor(Bogut sakattı unutmayalım).

22 Kasım 2009 Pazar

Takım Kimyası ve Hayal Kırıklığı: Washington Wizards


Off-season'ın başlarından kendi kendime düşünüyordum, Wizards sakatlıklarla boğuşup durdu, eh Arenas da dönüyor. O zaman bu takım küllerinden doğacak ve en çok gelişim kaydeden takımların başını çekecek Atlanta ile beraber. Atlanta yaptı bunu, hatta dehşet verici bir şekilde gerçekleştirdi ama Wizards konusunda çok ciddi şekilde yanılmışım. Bırakın bir adım da olsa ilerlemeyi, yerlerinde bile sayamadılar.

Geçtiğimiz sezon sorun oyuncularla ilgili değildi, en azından fatura oyunculara çıkarılamazdı. Yönetim ve koçtan kaynaklı problemler yaşanıyordu. Ancak bu sezon işler oldukça farklı ve iyice sarpa sarıyor. Geçtiğimiz sezon nisan ayının ortasında Saunders'ı getirdiklerinde belki bir şeyler değişir diye düşünmüştüm ama sorun bu sefer oyunculara döndü. Gerçi draft'taki ikinci tur haklarını Minnesota'ya verip Mike Miller ve Foye'yi aldıklarında çanlar çalmaya başlamıştı.

Her ne kadar Arenas sakatlıktan kurtulmuş gibi görünse ve Jamison da üstüne düşeni yapıyor olsa da takım içinde ciddi bir uyuşmazlık var. Foye ve Miller'dan gerekli sorumluluğu alamıyorlar, Haywood ve Butler'ın istikrarsız performansları da takımın ritmi tutturamamasına yol açıyor. Andray Blatche'nin zaman zaman gösterdiği parlak performanslar da olmasa takım Nets'e eş koşacak neredeyse.

Bu yazıyı yazmama sebep olan şey ise Arenas ve Haywood'un açıklamaları. Arenas'a takımın kazanması için oyunundan fedakarlıkta bulunup bulunmayacağı sorulduğunda Arenas;

"Takımda fedakarlıkta bulunması gereken bir tek ben varım zaten, diğerleri kendi oyununu oynayabilir." yönünde bir cevap vermiş.

Peki Haywood ne demiş?

"Büyük yeteneğin egoyu yenememesi çok sinir bozucu. Normalde 20 atıyorsanız ama atamadığınızda takım gene de kazandıysa kimin umurunda?? Biraz da bunu deneyip kazanmaya bakalım. Celtics'in yaptığı da bu. Pierce son çeyrekte 12 sayı atabilir. Ama takımca havaya girmişseniz ve kazanıyorsanız o bunu umursamaz. Bizim yapmamız gereken de bu. Salona girmeden kapıda egonuzu gözden geçirin, topu bırakın ve biraz savunma yapın."

İşte bu iki küçük açıklama Wizards'ın girdiği çıkmazın en güzel iki örneği. Eğer takım içinde huzuru, uyumu ve o "takım kimyası" dediğimiz şeyi sağlayamıyorsanız isterseniz Nash, Wade, LeBron, Kobe ve Howard'ı aynı takıma başlarına da Phil Jackson'ı koyun. Gene de konferans finalinden öteye gidemezsiniz..

20 Kasım 2009 Cuma

Takımsız Şehirler


TFF'nin profesyonel liglerinde takımı olmayan tam tamına 24 ilimiz var.Bunlar:

Ağrı
Aksaray
Amasya
Ardahan
Artvin
Bartın
Bayburt
Bitlis
Burdur
Edirne
Erzincan
Hakkari
Iğdır
Karaman
Kilis
Muş
Nevşehir
Niğde
Osmaniye
Sinop
Şırnak
Tunceli
Uşak
Zonguldak

19 Kasım 2009 Perşembe

Utah 104-91 Toronto


NBA'de Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'u bu sezon ilk kez karşı karşıya getirmesi beklenen Utah Jazz-Toronto Raptors maçında gülen taraf Utah Jazz oldu. Milli basketbolcularımızdan Mehmet Okur'un grip yüzünden oynamadığı maçı ev sahibi Utah kazandı.

Maç boyunca Jazz hiç geriye düşmedi.Utah maçı 18 sayı farka kadar çıkardı ama maçı kopartamadı.Ev sahibinde ilk çeyrekte 12 sayı kaydeden Carlos Boozer maçı da 22 sayı-18 ribaundla tamamlarken, iki maçlık aradan sonra takıma dönen Deron Williams 20 sayı-6 ribaund ve 9 asistle mücadele etti. Kenardan gelen Andrei Kirilenko'nun 20 sayı-7 ribaundla oynadığı maçta, Mehmet Okur'un yerine ilk beşte başlayan Kirilo Fesenko da 3 sayı üretti.

Utah Jazz'e karşı üst üste dokuzuncu mağlubiyetini alan Toronto Raptors'ta ise takımın en skorer ismi 32 sayı-7 ribaundla oynayan Chris Bosh oldu. Kalçasındaki sakatlığa rağmen forma giyen Hidayet Türkoğlu ise maç boyunca düşük bir şut yüzdesiyle oynadı. 12'de 4 saha içi isabetinde kalan Türkoğlu, maçı da 11 sayı-6 ribaund ve 4 asistle tamamladı. Toronto'da özellikle üçüncü çeyrekte çok iyi bir performans gösteren İtalyan forvet Marco Belinelli ise 19 sayı kaydetti ama kullandığı topların bazılarında naptığını anlamadım.

14 Kasım 2009 Cumartesi

Philadelphia 90-112 Utah Jazz


Utah Jazz'da temsilcimiz Mehmet Okur karşılaşmaya ilk 5'te başlayıp 24 dakika süre alırken; 15 sayı, 4 ribaund, 2 asistlik performans sergiledi. Mücadelede Carlos Boozer 24 sayı, 12 ribaund, 4 asistlik performansı ile takımının en skorer oyuncusu olurken; Wesley Matthews 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve benchten gelen Andrei Kirilenko 13 sayı, 6 ribaund, 4 asistlik performansları ile skora katkıda bulunan diğer oyuncular oldular.

Ev sahibi ekip Philadelphia'da ise Andre Iguodala 11 sayı, 10 asist, 7 ribaundluk performansı ile takımında ön plana çıkan isim olurken; Thaddeus Young 17 sayı, 3 ribaund ve benchten gelen isim Jason Kapono 12 sayı, 1 ribaundluk performansları ile skora katkıda bulundular.

10 Kasım 2009 Salı

New York Knicks 93-95 Utah Jazz


İlk yarıyı 17 sayı farkla önde kapatan Utah, ikinci yarısında 62 sayı yediği maçı 95-93 kazanmasını bildi. Utah'ta Carlos Boozer 23 sayı-14 ribaundla oynarken, Andrei Kirilenko da 23 sayı-6 ribaund ve 6 asist üretti. Mehmet Okur'un 18 sayı-12 ribaundla mücadele ettiği maçta Utah, tam 19 top kaybetti.


New York Knicks'te çaylak oyuncu Toney Douglas 21 sayıyla takımının en skorer ismi olmakla kalmadı, kısa kariyerinin de sayı rekorunu kırdı. Fakat 23 yaşındaki Douglas buna rağmen son saniyede kullandığı şuttan faydalanamayınca maçı uzatmaya götürme şansını kullanamadı.

6 Kasım 2009 Cuma

Cleveland Cavaliers 85-86 Chicago Bulls


Geçtiğimiz sezon sahasındaki 48 maçın 45'ini kazanan Cleveland Cavaliers, bu sezon evinde henüz dördüncü maçında 2. yenilgisini aldı.

Her iki takımdan da 5'er oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı maçta, Cleveland'tan LeBron James 25 sayı-7 ribaund-6 asistle oynadı. Ev ahibinde Shaquille O'Neal 14 sayı-10 ribaund-5 blok, Anderson Varejao da 12 sayı-13 ribaundla mücadele etti.

Derrick Rose 14 sayı, 11 asist, 2 ribaunluk performansı ile takımı adına günün en formda ismi olurken; Luol Deng 15 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve John Salmons 14 sayı, 4 ribaund, 2 asistlik performansları ile galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular.

5 Kasım 2009 Perşembe

Houston Rockets 102-103 Los Angeles Lakers


Gıcık olduğum takıma yenildik.İlk 4 maçımızda 3 galibiyetle iyi gidiyorduk.Ama Yao ve Tracy'ın yokluğundan dolayı uzatmada yenildik.Artest ve Ariza son 30 saniye içinde attıkları 3'lüklerle mesaj verilecek yerlere mesajlarını verdiler.Ama uzatmadaki Kobe faktörü yüzünden yenildik.

Bryant, 48 dakika ile maçın en çok süre alan oyuncusu olurken, 41 sayı-6 ribaund-4 asist-4 top çalma ile oynadı.Andrew Bynum da 17 sayı-17 ribaund-5 asist-3 blokla önemli katkı yaptı.

6 oyuncumuz çift hanelere ulaştığı takdirde yenik ayrıldık.Carl Landry 20 sayı-8 ribaundla takımın en skoreri oldu. Luis Scola 16 sayı-13 ribaund, Chuck Hayes de 14 sayı-14 ribaund-2 asistle oynadı.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Alman Panzeri


Utah Jazz deplasmanda Dallas Mavericks ile karşı karşıya geldi ve salondan 96 - 85 mağlup ayrıldı.

İlk yarısını 37-35 önde geçtiği maçın son periyoduna 67-52 önde giren Jazz, Alman yıldızı durduramadı. Son çeyrekte 29 sayı atarak kulüp tarihine geçen Nowitzki, toplamda Utah potasına 40 sayı bıraktı.Serbest atışlarda 15/16, saha içi isabetinde de 12/22 ile oynayan Alman forvet, istatistiklerine 11 ribaund-5 asist-5 blok ve 2 top çalma da ekledi.

Dördüncü maçında 3. galibiyetini alan Dallas'ta Jason Kidd de 19 sayı-6 asist-5 ribaundla katkı yaptı.

Utah Jazz'da Deron Williams 22 sayı, 5 ribaund, 5 asist ve Andrei Kirilenko ile Carlos Boozer 12'şer sayılık performans sergilediler.Mehmet Okur 14 sayı-14 ribaund-5 asist-4 top çalma ve 2 blok ile başarılı bir performans ortaya koydu.

3 Kasım 2009 Salı

Utah Jazz 96-113 Houston Rockets


Nba'de tuttuğum takım ile Mehmet'in takımının karşılaşmasıydı.Houston son çeyrekte kurduğu 34-19'luk üstünlükle kazandı ve dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti.

Tracy McGrady ve Yao Ming gibi iki asımızdan yoksun mücadele etmemize rağmen iyi gidiyoruz.Aaron Brooks 19 sayı, 9 asist, çaylak forvet Chase Budinger 17 sayı, Trevor Ariza 15 sayı, Luis Scola 14 sayı, 15 ribaunt ve Chuck Hayes 12 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, 3 top çalma ile oynadı.

Utah'ta ise Mehmet Okur 9/13 saha içi isabetiyle 21 sayı, 4 ribaunt ile sahanın en skorer ismi olurken yaptığı 5 top kaybı, hücumdaki başarılı performansına gölge düşürdü. Ronnie Brewer 19 sayı, Deron Williams 18 sayı, 6 ribaunt, 8 asist ve Andrei Kirilenko 18 sayı, 7 ribaunt, 3 blok ile maçı tamamladı.3. maçında 2. yenilgisini aldı Jazz.

1 Kasım 2009 Pazar

Calderon'u Geçtik Herkes Mi Kıskanç


Hido'nun lakabı ne? Bay Son Çeyrek

Adamın eline kaç defa son çeyrekte top değdi.Oldukça azdı ki keşke saysaydım.Calderon'u geçtim.Adama ne derseniz deyin yapısı belli uyarılıp napması gerektiği anlatılacak.Ama benim sinirlendiğim nokta son çeyrekte de bu adam top kullanmadı nerdeyse.Bir 1.41'te kullandı onu da basket-faul yaptı.

Rakip Orlando'ydu.Doğu'yu Boston'un ardından 2. bitirir ama play-offlarda işi biter doğu finallerine kalamaz diye düşünüyorum.Toronto ise ribaund,Bosh'un gereksiz hamleleri ve Hido'ya oynama sorunlarını çözerlerse play-offa kalırlar.

Bırak bunları maç nasıl bitti diyorsanız 3'lük maçıydı.Toronto biraz temkinli Orlando ise her bulduğu atan takımdı.

125-116 ile bitti.Howard faulleri atmasa maçı Hido'nun yaklaştığı yerde alırlardı ama neyse Hido cevabını verdi o adi herife.19 sayı,4 asist,3 ribaund,2 blok ve 1 top çalmayla noktadı.Howard'a da acımadan bloğu koydu.Demekki eski arkadaş filan dinlemiyormuş bu NBA.

Orlando cephesine girmek istemiyorum o neydi öyle.Her taraftan isabetli üçlükler.Tam Hido'nun oynayacağı takımdı ama napalım nasip değilmiş.

Kıskançlık Mı Var?


Bakmadığım maçlara yorum yapmayı sevmem o yüzden bakmadığım maçlar hakkında pek yazı yazmam.NBA sezonu açıldığından beri NTV,NTV SPOR ve NBA TV'nin gösterdiği tüm maçlara baktım.Ama bilgisayarın ve internetin bozukluğu yüzünden maç yazıları yazamadım.Şimdi ise Hido açısından çok önemli maça bakıyorum ve durum böyle:

Yok olan takım 2.periyodun yarısında kendine geldi ve durumu toparladı.Howard sakatlandı kenarda oturuyor(İnşallah bu maçta devam etmez) ve Calderon Hido'ya zorda kalmadığı sürece pas atmıyor.Abd'li olsa anlıyacam ama İspanyol.Herhalde kıskançlık var ondan atmıyor.