14 Ekim 2018 Pazar

2018-2019 NBA Sezonuna Genel Bir Bakış

2018-2019 NBA sezonu 16 Ekim günü başlıyor. Sezon başlamadan önce herhangi bir takım veya konferans ayrımı yapmadan genel bir bakış yapacağım. Bu sezon hangi takımları dikkatle izlememiz gerektiğinden, hangi takımın şampiyon olacağına kadar tahminlerde bulunacağım. 
lebron james vs stephen curry nba finals ile ilgili görsel sonucu
NBA'nin son 4 sezonuna baktığımızda iki takımın öne çıktığını görüyoruz. Bu takımlar: Golden State Warriors ve Cleveland Cavaliers. Zaten son 4 sezonun şampiyonları bu takımlar oldu. Fakat bu sene bir farklılık var. Bu sezon Cleveland Cavaliers bırakın öne çıkmayı, play-off yapıp yapmayacağı bile belli değil. Tabii ki bunun en büyük nedeni LeBron James'in Los Angeles Lakers takımıyla sözleşme imzalaması. Cleveland sadece takımın en iyi oyuncusunu değil ligin en iyi oyuncusunu kaybetti ve onlar artık 7. veya 8. sıradan play-off zorlayan bir takım oldular.

gsw ile ilgili görsel sonucu

Son 4 sezonda 3 defa mutlu sona ulaşan Golden State Warriors ise hala şampiyonluğun en büyük adayı hatta kimilerine göre şimdiden şampiyon. Kadrosundaki süper yıldızlar yetmiyormuş gibi ligin en önemli uzunlarından olan DeMarcus Cousins ile sözleşme imzaladılar. Yer aldıkları konferans olan Batı Konferansına önemli yıldızlar geçmiş olsa bile karşılarında durabilecekleri takım sayısı çok az. 

houston rockets ile ilgili görsel sonucu
Onlardan biri ise Houston Rockets. Geçen sene son maçta art arda 27 üçlük kaçıran takım... Geçen sezon takımı lig 1. sırası yapan ana parçaları korudular. Süper yıldızların yanına eski bir yıldız olan Carmelo Anthony'i aldılar. Mağara adamı basketbolu onlara artık şampiyonluk yapabilecek mi?
kyrie irving and gordon hayward ile ilgili görsel sonucu

GSW'a diğer rakip ise Boston Celtics. Geçen sezon takımın en iyi iki oyuncusu Gordon Hayward ve Kyrie Irving'nin sakatlıklarına rağmen Doğu'da finale çıkarak Cleveland'a son maçta kaybetmişlerdi. Bu sezon takımdaki herkes sağlıklı. Doğu'da rakipsiz gibiler ve 2020'nin basketbolunun trendi olacak switch basketbolu oynamaya devam edecekler.

Bu sezon şampiyon olacağını düşündüğüm takımlar: Golden State Warriors, Houston Rockets ve Boston Celtics. Şimdi kısaca bu sezon kimleri merak ettiğimden bahsedeceğim.


Toronto Raptors: Doğu'da hep üst sıralarda yer alan ama play-off zamanı süpürülen Toronto sezon başı takasla ligin en iyi 5 oyuncu arasında gösterilen Kawhi Leonard'ı aldı. Bakalım Kawhi, Toronto'da bir şeyleri değiştirebilecek mi? 
İlgili resim

Philadelphia 76ers: Onlardan bahsederken herkes "The Process" kelimesini söyler ve süreç faydasını geçen sezon gösterdi. Artık sağlıklılar ve daha tecrübeliler. Boston Celtics'i geçip Doğu'nun kralı olmaya çalışacaklar.

Los Angeles Lakers: Ligin en iyi oyuncusu Amerika'nın en hareketli, görkemli şehrine geldi. Tabii de LeBron James'ten bahsediyorum. Ligin en iyi oyuncusunun yanına yıldızların eklenmesi beklenirken Lakers 1 sene daha bekleme kararı aldı. Kralın yanına delilerden oluşan takım kurdu. İroni yapmıyorum. Rajon Rondo, Lance Stephenson, Michael Beasley gibi adamları takımınıza alıyorsanız siz delilerden oluşan bir takım kurmuşsunuz demektir. Fakat tüm bunlara rağmen takımda bir kral var ve asla pes etme niyetinde değil.

Hiç yorum yok: