14 Eylül 2009 Pazartesi

Türkiye - Sırbistan Maç Öncesi


Çok önemli bir maç oynancak bugün.F grubunun birincisi belli olabilir.Bence bu maça da aynı ciddiyet ile oynamalıyız.Sakatlığı bulunan Hido bu maçta oynayacakmış.

Sırbistan bu turnuvaya bir çok önemli oyuncusundan yoksun geldi ( Marko Jaric, Predrag Stojakovic, Igor Rakocevic ve Darko Milicic ).Turnuvanın en genç takımı.

67 yaşındaki efsane antrenör Dusan Ivkovic'in çalıştırdığı Sırbistan, savunmasıyla öne çıkıyor. Maç başına yediği 67 sayıyla Fransa'nın ardından turnuvanın en az sayı yiyen takımı olan Sırplar, aynı zamanda turnuvanın en çok top çalan üçüncü ekibi.Ama bizde İspanya maçı hariç çok az top kaybı yaptığımızı unutmayalım.

Maçları düşük bir tempoda oynamayı tercih eden Sırbistan, hücumda oyun kurucu Milos Teodosic'in yönettiği ikili oyunlar üzerinden sayı bulmaya çalışıyor. Çember çevresinden yüksek bir yüzdeyle oynayan Sırbistan karşısında boyalı alanı iyi kapatmak, galibiyet için önemli bir anahtar. Zira Sırp oyuncular üç sayı çizgisinin gerisinden %29 ile şut atıyor.Yani uzunlarımızın dışarıya çıkmasına gerek yok ve adamlarını çok iyi tutmaları ve doğru zamanda yardım etmeliler.

C Grubu'nu ikinci bitiren Sırbistan, ilk maçta İspanya'yı yenerek büyük bir sürprize imza atmıştı. Sırp takımı, ikinci turun ilk maçında ise ev sahibi Polonya'yı mağlup etti.

Maç 22.00'da Ntv'de.

Hiç yorum yok: