12 Aralık 2010 Pazar

Boston Celtics 93-62 Charlotte Bobcats / Semih Erden


Charlotte Bobcats son maçını İndiana deplasmanında oynamıştı ve maçı 100-92 kaybetmişti.Boston ise Philadelphia deplasmanında son saniyede Rondo-Garnett alley-oop'u ile maçı kazanıyordu.

76'ers maçı Semih için çok önemli bir maçtı.Nba kariyerinde ilk kez Shaq'ın yokluğunda ilk beş başlıyordu.Philadelphia maçında erken 2 faul alması ve Philadephia'nın 4 kısaya dönmesi sonucunda maçta 18 dakika süre alarak maçı 8 sayı - 3 ribaundla bitiriyordu.

Shaq'ın ağrılarının devam etmesi sonucunda Semih Nba kariyerinde 2. kez ilk 5 başlıyordu.Maçtan önceki düşüncem maç yazısı yazıp ayrı bir yazıda Semih Erden yazısı yazmaktı ama maçın ilk çeyrekten sonra düşük tempoya girmesi , Boston'un farkı gittikçe açması sonucunda ve İsmail Şenol'un Harangody'e Semih demekle ısrar etmesi sonucunda maçtan soğudum ve sadece Semih'e odaklandım.

Maçta Ray Allen ve Glen Davis 16 sayı kaydederek sahanın en skorer oyuncuları oldular. Bu iki isme ise Kevin Garnett 13 sayı, 11 ribaund ile eşlik etti.Bobcats'te ise Nazr Mohammed 14 sayıyla maçı bitirdi.Semih ise maçı 40 dakika oynayarak 10 sayı-7 ribaund-4 blokla bitirdi.Söylediğim her alanda kariyer rekorunu kırdı.


Şimdi gelelim Semih'in Boston'la anlaşmasından başlayarak kısa bir değerlendirme yapmaya.

Daha O'neallarla anlaşılmamışken Semih'in Boston'la anlaştığını öğreniyorduk.Semih en doğru zamanı seçmişti Nba'e adım atmak için. Boston'da Perkins'in sakatlığı ve Rasheed Wallace'un emekliliğinden sonra pota altında eksiklik ortaya çıkmıştı.Semih az çok süre alıp kendini ispatlama fırsatı bulacaktı ama arkasından O'neallarla anlaşıldıktan sonra Semih'in garbage time oyuncusu olacağı kesinleşmiş gibiydi ama O'neallar'dan herhangi biri bir sakatlık yaşayacağı kesindi ve Jermaine O'neal sakatlanarak bize Nba'de bir Türk izleme fırsatı sunmuştu.İlk başlarda az süre alsada aldığı sürelerde Nate Robinson'un oyun kurucu olduğu için boşa gidip gelsede yaptığı perdelemelerle , savunmayla ve hırsıyla Rivers'in ve takımın ağır abilerinin gözüne girmişti.

Rivers'in ona güven veren açıklamalar yapması Shaq'ın Semih'i sahiplenmesi sonucunda Semih adaptasyon sürecini neredeyse hiç yaşamadı.Rivers ona güvenini verdiği dakikalarla göstermişti.17-19-20 dakika aldığı maçlar oldu ve Shaq'ın sakatlığıyla ilk 5'e yerleşti ve oynadığı ilk 5'te ego diye bir şey olmadığı için iyi paslar inmeye başladı.Biraz Nate'den kurtulduktan sonra indiği top sayısında %200 artış olunca şaşırdı ama daha sonra aldığı topları sayıyla bitirdi.

Bir hata yaptığında Garnett,Allen yanına çağırıp böyle böyle yapman gerekiyor diyor.Rondo ise burda dur biraz sonra sana pas atacam diyerek iğne deliğinden geçirerek Semih'e pas indiriyor filan.

Toparlarsak Shaq dönünce Semih benche çekilecek ve Nate onu bekliyor olacak.Perkins,Jermaine dönünce süreleri oldukça azalacak ama en azından Semih bu fırsatta kendini ispatladı.Rivers'in arkasını döndüğünde güvenebileceği bir oyuncu görebilecek.

Birde bundan sonra Boston maçlarını Murat abi sunsun.Se-Se Semih Erden.Semih Erden :).

4 yorum:

Tolga dedi ki...

Yanlız şunu da belirtmek lazım Semih'in sahada yaptığı işler her ne kadar güzel görünse de kalas Mohammed'e 17 dakikada 14 sayı attırdı.

Bu arada blog listenize eklerseniz sevinirim ;

faulolmasilazim.blogspot.com

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Ekledim kardeşim sende eklersen sevinirim.

Tolga dedi ki...

Şimdi ekledim. Kolay gelsin :)

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Tşk.Sanada kardeşim.