12 Aralık 2010 Pazar

Memphis Grizzlies 84-83 Los Angeles Clippers


Clippers son maçını Lakers ile yapmıştı.Los Angeles'in üvey evladı olarak görülen Clippers esas oğlana karşı direnç göstermişti ama son saniyede Fisher'in turnikesiyle maçı 87-86 kaybetmişlerdi.

Grizzlies ise son maçını Phoenix deplasmanında oynamıştı ve uzatmaya giden maçı 104-98 kazanmıştı.

Bu maça bakmamın sebebi çaylak yılını geçiren Griffin'i ve sakatlıktan dönen Davis'i izlemek istememdi.

Maça Clippers hızlı başladı ve ilk molayı , Griffin'in 2 tane özetlerde yer alacak hareketleriyle 13-8 önde girdi.

İlk çeyrek bittiğinde Clippers 27-19 öndeydi ama asıl önemli olan nokta önde olmaları değildi.Atılan basketlerin 10'unun asist olmasıydı.

2. çeyrekte ise Clippers asist yapmaya devam ediyordu ve atılan 20 basketin 17'si asistti.Buna karşılık Memphis'in 11 top kaybı vardı.Durum böyle olunca Clippers devreyi 47-41 önde bitiriyordu.

Clippers'ta Griffin'in ve benchten gelen Cook'un 10 sayısı vardı.Memphis ise Randolph 10 sayı 9 ribaundla devreyi bitiriyordu.


3. çeyrekte ise maç zevksiz olmaya başladı ve ben uyumaya başlıyacaktım ki Jordan'ın Randolph'a yaptığı blokla başlayan hızlı hücumu smaç bitirmesiyle maça odaklanmaya tekrar başladım.Bu smaçtan sonra Gordon kontrolü ele aldı Memphis'e molayı aldırdı.

4. çeyrekte ise durum tam tersine dönmeye başladı.Clippers 3. çeyreğin başında yaptığı top kayıplarını yapmayı sürdürdü ve tam 26 top kaybıyla maçı bitirdi.Memphis ise tam 16 top çaldı.Bu top çalmalarında Tony Allen'in katkısı büyüktü.15 dakikada 8 sayı ve 4 top çalmayla oynadı.

Son saniyelere girildiğinde ise 84-83 önde olan Memphis Conley'in attığı şut girmeyince Clippers'a maçı kazanma şansı doğdu ama hücumu o kadar kötü oynadılardı niye ligin dibinde yer aldıklarını gösterdiler.

Maçı Griffin 19 sayı - 11 ribaundla tamamladı.Gordon'un ise 25 sayısı vardı.

Memphis'te ise Gasol'un 17 sayı - 8 ribaundluk , Randolp'un ise 18 sayı - 13 ribaundluk performansı vardı.

Kısaca bir değerlendirme yaparsak Griffin'de acayip bir şekilde basketbol oynama iştahı var.Kaman'ın sakatlığıylada pota altında daha ön planda olacak ama Clippers'ta kaldığı sürece bu kadroyla gün geçtikte oynama istediğinin azalacağını düşünüyorum.

Memphis'te ise ilk 5 iş yapıyor.Yedekler oyuna girince yapılan iş çöpe gidiyor.Mayo'yu yedeğe çektiler ama Mayo'da benchte başladığı zaman iyi iş yapamıyor.Attığı 13 sayının 9'u Gay,Gasol,Conley ve Randolph oyunda olunca attı.Gasol'da kenara gelince pota altı savunmasını yapamıyorlar.Gay ise ortalama 41 dakika oynuyor.Takımın skoreri olan bir oyuncunun bu kadar fazla süre alması arkaya arkaya oynanan maçlarda gerekli katkıyı vermemesini sağlıyor.Memphis bu senede play-off yapamaz.

Hiç yorum yok: