7 Ekim 2018 Pazar

Houston Rockets: O Sene Bu Sene

NBA 2018-2019 sezonunun başlamasına tam 10 gün kaldı. LeBron James artık Batı'da. Kawhi Leonard takaslanarak Toronto Raptors'a gitti. Jimmy Butler ise daha sezon başlamadan takasını istedi. Golden State Warriors ise diğer takımların yaptıklarını umursamadan yola devam ediyor. Hala şampiyonluğun en büyük favorisi hatta bazıları için şimdiden bu sezonun şampiyonu. Geçen sene onları en çok zorlayan takım olan Houston Rockets ise Jimmy Butler için pusuda. Bu yazıda sezon başlamadan önce Houston Rockets'ı değerlendireceğim. Ne yaptılar, ne yapacaklar ve şampiyon olabilecekler mi?



En İyi Yaptıkları Şeyi Yapamadılar

Geçen sene Houston Rockets için hızlı başlamıştı. Süper yıldızları Houston Rockets'in yanına Chris Paul'u katmışlardı. Herkes bu ikili bir arada oynayabilir mi diye sorarken onlar sahada cevapları vermişlerdi. Takım makine gibi işliyordu ve ikisi de her maç yıldızlaşıyordu. Clint Capela'nın ve diğer oyuncularında onlara katılmasıyla birlikte ligi Golden State Warriors'un önünde lider tamamlamışlardı. Artık herkes bir konuda aynı fikirdeydi. Warriors'u biri elecekse o Houston Rockets'tan başkası olamazdı. Mike D'antoni'nin tanımladığı mağara adamı basketboluyla GSW karşısında seride 3-2 öne geçmişlerdi fakat Chris Paul için her sene olan şey tekrar gerçekleşti ve Paul sakatlandı. Paul'un bundan sonraki maçlarda oynayamayacağı açıklandı. 6. maç GSW üstünlüğü ile geçerek seri son maça Houston'a taşınmıştı. Houston önde götürdüğü maçta arka arkaya kaçırdığı 27 üçlük ile maçı ve seriyi kaybetti. Uzun zaman sonra şampiyonluğa en çok yaklaştıklarında en iyi yaptıkları şeyi yapamadıkları için elenmişlerdi. Son zamanların en çok üçlük isabeti bulan takımı arka arkaya 27 üçlük kaçırmıştı. En iyi oldukları şeyi yapamamaları... Her şey biraz şans ile alakalı değil midir zaten?

                               
Sezon Öncesi Ne Yaptılar?

Bu sezon başlamadan önce geçen sezon takasla takıma kattıkları Chris Paul ile ilgili bir karar vermeleri lazımdı. Şampiyon olmaya en çok yaklaştıran ve aynı zamanda sakatlığı nedeniyle şampiyonluktan onları uzaklaştıran C. Paul, Houston'dan maksimum kontrat istiyordu. Houston Rockets yöneticileri 33 yaşında olan ve sakatlıkları bulunan C. Paul'un takımdan kalmasına yana karar aldı ve C. Paul'la 4 sezonluk 160 milyon değerinde kontrat imzaladılar.

Clint Capela ise sezon öncesinde sınırlı serbest olmuştu. Clint Capela'da 5 yıllık sözleşme için 100 milyon dolar değerinde kontrat istedi. Houston ilk başta Clint Capela'ya 60 milyonluk teklif götürse de Clint Capela'nın en son karar kıldığı meblağ olan 90 milyonda kontratı yaptılar.

Sokamadığı üçlüklerde final serisinde saç baş yolduran Trevor Ariza ise Phoenix Suns ile anlaştı. Diğer yan parçalardan olan Luc Richard Mbah a Moute ise Los Angeles Clippers'in yolunu tuttu. Ryan Anderson'ı takaslayarak o yüklü kontrattan bir nevi kurtuldular. Sezon ortasında kadroya katılan Gerald Green ile yeniden anlaştılar fakat uzun süre gündemde yer alan hamleleri Carmelo Anthony hamlesiydi.

Bir zamanların süper yıldızı olan fakat günümüzde birçok kişi tarafından yetersiz görülen Carmelo Anthony takıma katıldı. Bu durumu birçok kişi eleştirdi. Fakat takımın süper yıldızları olan Harden ve C. Paul hem de diğer oyuncular, Carmelo'ya destek verdi. Hatta Chris Paul destekten öteye giderek "Carmelo'yu eleştirenlerde beyin yok" şeklinde açıklama yaptı.
                                 

Ne Yapacaklar? Şampiyon Olabilecekler Mi?

Houston Rockets'i geçen sene başarıya götüren kadro bozulmadı hatta önümüzdeki 3-4 sene daha bozulmamak üzere kontratlar imzalandı. Bu kadro peki bu sene geçen sene aşamadığı GSW engelini aşabilecek mi? 

Bir Houston Rockets taraftarı olarak bu soruya evet cevabı vermek isterdim ama biraz temkinliyim. GSW geçen seneye oranla daha da güçlendi. LeBron James artık Batı'da ve Houston'a rakip olabilecek potansiyeldeler. Doğu'da ise Boston Celtics gibi bir gerçek ortaya çıktı. Fakat Houston'un tüm takımları ve engelleri aşabilecek bir çözüme ulaşmaları oldukça yakın.

Jimmy Butler daha sezon başlamadan Minnesota Timberwolves'ten takasını istedi. Minnesota'da ki ortamın kendisine uygun olmadığını, etrafında savaşan adamların olmasını istediğini belirtti. Gerçekten de Butler için bu hayatta en önemli şey etrafında savaşan adamların olması olabilir. Her gece çıktığı maçlara son maçıymış gibi oynayan biri için gerçekten bu durum önemlidir. Butler sahada kan, ter ve gözyaşı ister ve asla geriye bakmaz. Verdiği bir röportajda "Ben asla geriye bakmam. Bu yüzden arabamdan dikiz aynasını söktüm" diyen bir adamdan bunun dışında bir şey beklenmezdi. (Olayın doğru olduğu ortaya çıktı. Bu yüzden ceza aldı.) Bu nedenlerden dolayı takasını istedi ve gitmek istediği takımları söyledi. Fakat bu takımların arasında Houston Rockets yok. 

Eğer NBA takip ediyorsanız size Darly Morey'i anlatmama gerek yok. Her zaman pusudadır ve şapkadan tavşan çıkarır. Tam olarak şu anda da aynısı yapıyor. Jimmy Butler için pusuda ve her an şapkadan tavşan çıkarabilir. Bir fırsat oluştuğunda Jimmy Butler için takasa girecektir. Daha sonrasında zaten olay basitleşecektir. Carmelo Anthony gibi artık değersiz bir oyuncuyu bile sahiplenen Houston Rockets oyuncuları, Jimmy Butler gibi bir yıldızın şampiyonluk için oynamaya ikna edecektir.

Peki Jimmy Butler geldiğinde ne olacak? Houston Rockets rakipsiz olacak. Harden-Paul-Butler-Tucker dörtlüsünün yanına koyacağınız herhangi bir oyuncuyla Houston takımını düşünün. Bu kadro 1 numaradan 5 numaraya kadar switch yapabilecek ve her rakibi durdurabilecek duruma gelecektir. GSW oyununa panzehir olacaklar. Boston Celtics için savunulacak daha fazla oyuncu konumuna gelecekler. Bi de şansları yanında oldu mu onları kimse durduramayacak.

Houston Rockets koçu Mike D'Antoni, Jimmy Butler'in takıma gelip gelmeyeceği belli olmadan önce bile tek başarının şampiyonluk olduğunu söyledi. Houston Rockets geçen sezon yarım bıraktığı işi bitirme peşinde. Jimmy Butler ise bu takıma katılırsa eğer bu işin çoktan bittiğini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok: