21 Ekim 2018 Pazar

Kavga mı? Hem de NBA'de?

Bu haftaki yazımda NBA'deki ilk haftayı değerlendirecektim fakat sabaha karşı oynanan Houston Rockets- Los Angeles Lakers maçında NBA'de alışıldık olmadığımız bir şekilde kavga oldu. Ben de bu yüzden bu kavga hakkında yazı yazacağım. Ne oldu ve ne olacak?


Videoda kavga anı yer alıyor fakat ben kavgadan öncesini özetleyim. Maçın bitmesine 4 dakika kala her şey Brandon Ingram’a savunmada çalınan bir faulle başladı. Ingram önce Harden’ı itip kararı veren hakemin üzerine yürüyünce teknik faul aldı.  Ardından sahada başlayan tartışma Rajon Rondo’yla Chris Paul’ü karşı karşıya getirdi. Paul'a göre Rondo ona tükürmüş ve o da bu yüzden böyle bir hareket yapmış. Rondo ise bu iddiayı kesinlikle yalanlıyor. Kavganın daha tuhaf tarafı ise kavga sonrasında Rondo'nun ailesinin C. Paul'un karısının yanına gidip onu rahatsız etmesi. 

NBA her sezon ufak tefek kavgalar oluyordu fakat yumrumlaşmaya kadar giden kavga sayısı 19 Kasım 2004 Detroit- Indiana kavgasından sonra neredeyse hiç yok. O kavgadan sonra NBA, kavgayı yapan kişilere öyle bir cezalar verdi ki bir daha kimse kavga etme kudreti gösteremedi. Ta ki bugüne kadar.

Rondo'nun eski takım arkadaşı Paul Pierce kavga sonrasında yaptığı açıklamada Paul ve Rondo arasında 10 seneden fazladır bir husumetin olduğunu belirtti ve bu kavgaya hiç şaşırmadığını söyledi.

Şimdi herkesin aklında tek soru var. O soru da şu: "NBA, oyunculara nasıl bir ceza verecek?" Oldukça ağır cezalar verecek. Bazıları benimle aynı görüşe sahip değiller. Çünkü geçen sezon yapılan kavgalar sonrasında NBA ağır ceza vermemişti fakat bu sefer durum farklı. 

İnan Özdemir attığı tweette benim düşündüğüm şeyi özetlemiş. "Sürekli Ibaka-Johnson ve Afflalo-Bjelica vakalarının birer, ikişer maç cezayla sonlanması örnek veriliyor ama bence bu sefer fatura daha ağır olacak. Buradaki kavganın boyutu, ağırlığı, etkisi çok daha büyüktü." 

Gerçekten de bu kavganın etkisi çok büyük. İki takımda bu sezonun en önemli 3-4 takımından biri. Bu maç birçok ülkede canlı olarak yayınlandı. Sosyal medyada trend topic oldu ve hala bu olay konuşulmaya devam ediliyor. Bu yüzden NBA ağır cezalar verecektir.

Peki ne kadar ceza verecek? Bence Rondo ve Paul'a 4'er maç ceza vereceğini, Ingram'a ise 6 veya 7 maç ceza vereceğini düşünüyorum. Söylediğim kadar ağır ceza olmadığını düşünüyor olabilirsiniz ama NBA'de bir maç bile çok önemliyken, takımların önemli oyuncularından 4 maçtan fazla yararlanamaması takımlara büyük zarar veriyor. Hele ki bu sezon her takım güçlüyken.

Daha NBA başlayalı 5 gün oldu ve olaylar yaşanmaya başladı. Sizce Paul, Rondo ve Ingram kaç maç ceza alır? NBA'nin bu sezon başlangıcı sizi tatmin etti mi? Görüşlerinizi yorum olarak bırakın :)

Hiç yorum yok: