1 Eylül 2010 Çarşamba

ABD 88 - 51 İran / Dostluk İçerisinde Geçen Maç


İran Spor Bakanı Ali Saeedlou , maçtan önce Fıba.com'da yaptığı açıklamada ABD maçını sadece spor olarak gördüklerini , insanların spor sayesinde birbirlerini sevdiklerini ve kendilerinide sporda geliştirerek daha iyi ilişkiler kurmak istediklerini söylemişti maçtan önce.Ve eklemişti ''Bu maç siyasi bir olay değil'' .

Gerçektende maç Ali Saeedlou'nun dediği gibimi olcaktı?Maçın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde oynanması ise ilginç bir tesadüftü.

Maçta herhangi bir gerginlik olmadı.İran ilk yarı ABD'nin farkı açmasına izin vermedi.2.yarı ABD'nin toparlanması sonucu maç 88-51 bitti.


Karşılaşmayı izleyen İranlı taraftarlar ( 1500 kişilerde ) , maç boyunca hiç susmayarak, takımlarını destekledi. Hatta ABD'nin farkı açmasına rağmen maç sonuna kadar ''İran, İran'' diye tezahürat yaptı.Türk ve Sloven taraftarlar da İranlı taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı.

Karşılaşmanın bitiminde salonda bulunan tüm taraftarlar iki takımı da alkışlarken, oyuncular alkışlar arasında soyunma odasına gitti.

İki takım oyuncuları ve teknik heyeti de bitiş düdüğüyle birlikte birbirlerini tebrik etti.

ABD adına 13 sayı - 6 ribaundla oynayan ve bunu sadece 11 dakikada yapan Kevin Love takımının en başarılı ismi olurken, Kevin Duran 12 sayı - 5 ribaund, Derrick Rose 11 sayı ve Danny Granger 10 sayı yaptı.

İran'da ise Hamed Haddadi 19 sayı - 5 ribaundla sahanın en skorer ismi olurken, Arsalan Kazemi 14 sayı - 5 ribaund - 5 top çalmayla oynadı.

Hiç yorum yok: