3 Eylül 2010 Cuma

Trezeguet Hercules'te / Harbiden Gözümüz Açık Gidecek


Dün Morientes'in futbolu bıraktığını yazmıştım.Şimdi ise Trezeguet'in Hercules ile anlaştığını.Ama üzmeyelim kendimizi.Devre arasında Trezeguet , Hercules'te mutlu değil ve Fener ile temas halinde haberleri çıkar.Belkide gelir ve bizde o kadar haberi boşuna okumamış oluruz.Ama Trezeguet'in eşinin Alicanteli olması , Trezeguet'in bu yüzden Hercules'ten ayrılması zor gibi gözüküyor.

David Trezeguet ilk profesyonel futbol hayatına Arjantin'in Platense takımında başladı.Ardından Monaco'ya transfer oldu ve orda yıldızı parladı.Fransa'nın 1998 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımında yer aldı. 2000 Avrupa Şampiyonası'nda final maçında İtalya'ya attığı altın golle ülkesine kupayı kazandırdı.2000 senesinde Juventus'a transfer oldu ve benim için Trezeguet o zaman başlamış oldu.

Juventus'un en önemli oyuncularından biriydi.Oldukça iyi bir 6 sezon geçirmişti.Ama bu iyi 6 sezonun arkasından şanssız bir şekilde 2006 yılında Serie A’yı yaralayan şike skandalından sonra Trezeguet’nin kariyeri de Serie A gibi duraklamaya geçti. Serie B'den tekrar Serie A’ya yükseldiklerinde oldukça iyi bir sezon geçirdi.Ama ertesi sezon sakatlandı ve kariyeri düşüşe geçti.Sonrasında ise Trezeguet , Hercules ile anlaştı ve İtalya'dan ayrıldı.

Trezeguet ayrıldıktan sonra kulüp başkanı Andrea Agnelli yaptığı açıklamada "David 10 yıl boyunca kulübümüze hizmet etmiş bir oyuncu. Attığı 171 gol için ona teşekkür ediyoruz. Juventus taraftarlarının onu hiçbir zaman unutmayacağına eminim. Yeni kulübünde başarılı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Attığı 168. golden sonra Juventus'un en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu.Ayrıca Trezeguet 2004'te Olympiakos'a attığı golle UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3000. gölünü atmıştır.

Hiç yorum yok: