2 Eylül 2010 Perşembe

Morientes Bıraktı / Gözümüz Açık Gidecek


İlk önce haberi paylaşayım sonra Morientes hakkında bir şeyler yazayım.

Fernando Morientes 2 gün önce İspanyol basınında yayınlanan açıklamasında futbolu bıraktığını ve İspanya'nın Telecinco kanalında yorumculuk yapacağını ifade etmişti.Futbolda 17 yıl geçirdiğini artık ailesine daha fazla vakit ayırmak istediğini söylemişti.

Gelecek sezon için Meksika, Katar, Dubai kulüplerinden ve Portekiz'in Sporting Lizbon takımlarından teklif aldığını ama teklifleri reddettiği belirtmişti.

Morientes , profesyonel futbol hayatına 17 yaşında İspanya'nın Albacete takımında başladı. Burada iki sezon geçiren futbolcu, 22 maçta 5 gol attı.Daha sonra Real Zaragoza'ya transfer oldu ve 66 maçta 28 gol attı.Daha sonra 1997 senesinde Real Madrid'e transfer oldu ve bizim için Morientes o zaman başlamıştı.Raul ve Morientes.Güzel günlerdi.Neyse konuya geri dönersek Morientes , Real Madrid'te oynadığı 7 sezonda 3 Şampiyonlar Ligi Kupası, 2 Lig Şampiyonluğu ve 2 Kral Kupası Şampiyonluğu yaşadı.

Eylül 2003'te Monaco'ya kiralandı. Monaco’nun Deschamps yönetiminde Şampiyonlar Ligi finaline kadar yürüyüşünde büyük katkısı vardır.9 golle Şampiyonlar Ligi gol kralı olmuştu.

Daha sonra Liverpool,Valencia kariyerleri.Ardından ise Fransa'da Marsilya kariyeri.Marsilya'da 12 maçta sadece 1 gol atmıştı ve bunun sonucunda da yukarıda yazdığım gibi 34 yaşında futbolu bırakma kararı aldı.

Gelelim Galatasaray ve bizim basın yönünden Morientes'e.Daha 40-45 gün önce görmüştüm bir yerde Galatasaray ve Morientes transferi haberlerini.Zamanında da geliyor, geldi, yarın İstanbul'da , Özhan Canaydın'ın Morientes'le anlaştığını haberlerini çok okuduk.Basının malzemesi olan bir oyuncu bıraktı.Trezeguet'te bırakırsa seneye basının hali duman.

Severdim lan Morientes'i.Üzüldüm şimdi.Bir de 34 yaşında bırakınca daha kötü oldum.Gözüm açık gidecek Mori.Bir gelemedin İstanbul'a.

1 yorum:

Hakan Özkan dedi ki...

Bir bu adamla GS'ın, birde Kluivert'la Beşiktaş'ın.. Bu aşk bitmez..

http://hagininkosani.blogspot.com/