3 Eylül 2010 Cuma

Grup Aşamasında Oluşan İstatistikler


Sayı Krallığı


Verimlilik makinesi Luis Scola 5 maçta attığı toplam 145 sayı ile ortalama 29 sayı ile grup maçları sonunda en skorer oyuncu unvanını aldı.Ayrıca Luis Scola , Dünya Şampiyonaları kariyerinde toplamda 331'ya ulaşarak kendi ülkesinde Gehrman'a ait olan rekoruda kırmış oldu.Gehrman Dünya Şampiyonalarında 325 sayısı vardı.Bakalım Scola , Gehrman'ın bir başka rekoru Dünya Şampiyonalarında 23.4 sayı ortalamasıyla oynama rekorunu kırabilecek mi?

Scola'nın arkasından , Kirk Penney 25.4 sayı ortalamasıyla geliyor.Penney'i Jianlian Yi 22.5 sayı ortalamasıyla takip ediyor.Bizden ise Ersan 16.5 sayı ortalamasıyla 9.sırada yer alıyor.

Ribaund Krallığı

Ersan'ın 9 ribaund ortalamayla 2. sırada olduğu ribaund krallığında bizim grupta yer alan Çin'in yıldızı Yi Jianlian 9.8 ribaund ortalamasıyla birinci sırada yer aldı.

Asist Krallığı

Bu krallıkta ise 2.turda büyük bir heyecana sahip olacağız.Çünkü 6,6 asist ortalamasıyla Brezilyalı Marcelo Huertas ilk sırada yer alırken 2. turda rakibi olan Arjantin'in oyuncusu Pablo Prigioni 6,4 asist ortalamasıyla Huertas'ı takip ediyor.

Blok Krallığı

Tahmin ettiniz mi bilmiyorum ama etmeniz gerekiyor.Bu krallıkta birinci sırada yer alan adam 3.2 ortalamasıyla Hervé Lamizana.Onu 2.6 ortalamasıyla Hamed Ehadadi ve 2.2 ortalamasıyla Joel Anthony,Marc Gasol ve Salah Mejri takip ediyor.Bir tek Marc Gasol'un devam ettiği yolda Lamizana büyük ihtimal turnuvayı blok kralı olarak tamamlayacak.

Top Çalma Krallığı

Kral bizden biri.O da Sinan Güler.4 maçta toplam 63 dakika oynayan Sinan 3.3 top çalma ortalamasıyla birinci sırada.Onu evlerine dönen Arsalan Kazemi 2.8 ortalama ve Ali Mahmoud 2.6 ortalamayla takip ediyor.Büyük ihtimal Sinan'da turnuvayı top çalma kralı olarak tamamlayacak.

Hiç yorum yok: