29 Ağustos 2010 Pazar

ABD 99-77 Slovenya / Slovenler Direndi


ABD ilk maçında Hırvatistan'ı 28 sayı farkla geçmişti.2. maçında ise Slovenya'yı 22 sayı farkla geçti ama Slovenler , Amerika'nın kendilerine noluyoruz diye soru sormaları için gereken fırsatları bulmuşlardı ama bu fırsatları değerlendiremediler.

Maç başlamadan önce salonda 8 binden fazla Sloven taraftarı olduğunu öğrendim.Slovenler biraz maç izlemek yerine milli takımlarına destek verselerdi belki sonuç böyle olmazdı.

Hava atışında İspanyol hakem hata yaptı.Bu hakemler turnuvaya hala alışamadı.Bugün ev sahibi biz miydik yoksa Yunanlılar mıydı çözemedim.

Neyse maça dönersek Amerika doğru yaptığı şeyleri yaptı ve farkı açtı.İlk periyot 23-11 bitti ama Bostjan Nachbar smaç yaptıktan sonraki hücumda bomboş bulduğu üçlüğü soksa ilk çeyrek böyle bitmezdi.

Slovenler ikinci çeyreğe süper başladı.Farkı indirmeye başladı.Amerika arka arkaya 3 top kaybetti.Daha periyota 6 dakika varken Amerika'nın top kayıpları 12 idi.

İkinci periyotta Primoz Brezec 2 defa Amerikalıların kendilerine noluyoruz biz diye sorma fırsatı yakalamışken bulduğu fırsatı değerlendiremedi.Amerika'da ise Kevin Love sahneye çıktı ve ilk yarının 42-28 Amerika lehine bitmesini sağladı.

3. periyotta Amerika klasik beşiyle mücadele etti ve farkı 20 sayılara çıkardı.Bundan sonrada bende maça bakmadım.

Slovenya'da Nachbar 12 sayı ile takımının en skoru olurken , Amerika'da Kevin Durant 19 sayı ile takımını sırtladı.

Maçtan sonra yapılan basın toplantısında ABD antrenörü Mike Krzyzewski "Skoru hep elimizde tuttuk. Bundan dolayı da mutluyum. Bir ara 12 top kaybı yaptık. Oyun elimizden çıkmıştı. Moralimizi tekrar yukarı çekmemiz gerekiyordu. Bunu da sağladık. Love'ın performansı sürpriz değil. Ribaunt aldı ve sayı yaptı" diye konuştu.

Slovenya Antrenörü Mehmed Becirovic ise "ABD'nin atletik oyunculardan kurulu bir ekip oluşuyor. Savunmada çok agresif oynadılar. Onlara karşı her türlü savunmayı yaptık. Ancak rakibi durduramadık" diye konuştu.

Hiç yorum yok: