16 Ağustos 2010 Pazartesi

Kaleci Yazıları / Igor Akinfeev


Rus milli takımının birinci kalecisi durumunda olan Igor Akınfeev , Cska Moskova forması giyiyor.Bu yaz Arsenal ile ciddi bir şekilde anılıyordu ama gene Cska'da kaldı.

Akinfeev yazısı niye yazıyorsun diye soruyorsanız eğer cevabı Galatasaraylı olmamda.Bizim Aykut'un hatalarını görünce bir kaç yıl sonra açık ara dünyanın en iyi kalecisi konumunda olacağını düşündüğüm bir kalecinin hakkında yazı yazmak istedim.Zaten bu blogtaki amacım kendime ait düşünceleri yazmak değil miydi?

Neyse efendim Akinfeev hakkında bilgi vermek gerekirse 1986 doğumlu.Euro 2008'in en fazla kurtarış yapan kalecisi oldu ve arkadaşlarına bronz madalya kazandırdı.Akinfeev'in maçlarına baktığımda aklımda kalan 1-2 özelliğini sizlerle paylaşıyım ;

İlk dikkatimi çeken özelliği hiç zorlanmadan topu karşı kaleye gönderebilmesidir.Biz ıkına ıkına topu orta saha çizgisinin ötesine ancak atabilen kaleciler gördüğümüz için Akinfeev'in attığı topları görünce ağzımız açık kalıyor. Bu özelliği iyi hoş da bir kaç yıl sonra dünyanın en iyi kalecisi olma özelliğini ise bana göre yer tutma özelliğinden alıyor. Birebir pozisyonlarda bitiriciliği tavan yapmış kral forvetleri bile harcayabilir. Cepheden gelen pozisyonlardaki müthiş reflekslerinin yanısıra, güçlü fiziğiyle yan toplarda da etkilidir. Genç yaşına rağmen takım arkadaşları üzerindeki etkisi üst düzeydedir, savunmasıyla iletişimini çok iyi sağlar. Dikkatimi çeken özellikleri bunlar.2013'e kadar sözleşmesi bulunuyor.Yakın zaman içerisinde kardeş klübe,Arsenal'e veya Manchester'e gidebilir.

2 yorum:

Ozan dedi ki...

ah be az akıllı yönetim olucak galatasarayda kıyıcak 15-20 milyon'a ya bunu yada adleri alıcak oh 10 sene kaleci sıkıntın olmaz

ZorTurK dedi ki...

Sana göre ilerde dünyanın en iyi kalecisi kim olcak?