2 Eylül 2010 Perşembe

Yunanistan 69-73 Rusya / Adam Ol Bourousis


Bu maça bakmamın sebebi kimin kime ikram yapacağıydı.Çünkü öyle bir durum vardıyki ortada maçı kazanmak değil kaybetmek başarıydı.Bana göre ikramı Yunanistan yapacaktı ve öylede oldu.Rusya onurlu bir şekilde maçtan zevk almaya baktı ve maça hızlı başladı.

İlk çeyrek 20-10 Rusya lehine bitti.İkinci çeyrekte Yunanistan göstermelik bir şekilde durumu ilk yarı 30-30'a getirdi.Final periyotuna Rusya 59-43 önde girdi ve Yunanistan son periyotta gene göstermelik bir şekilde farkı 4 sayıya indirdi ve sahadan 73-69 yenik ayrıldı.

Tüm bu olanlar İspanya'dan kaçmak içindi ama Fransa , Yunanistan'ın yaptığının aynısını yaptı ve Yeni Zelanda'ya yenildi.Bu sonuçla Yunanistan kaçmaya çalıştığı İspanya'yla eşleşti.

Gelelim Bourousis'in şerefsizliğine.Bourousis salonu terketmeye hazırlanırken, taktik tahtasını tekmelediğini gören Tanjevic “Tiyatro yapmaya gerek yok” ifadesini kullanınca, Yunan pivot ile karşı karşıya geldi. Üzerine yürüyen Bourousis’i alkışlayan Tanjevıc, Yunan oyuncuya “Tebrik ederim. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda da aynı şeyi yapmıştınız” diye seslendi. Bourousis ile Tanjevic’i araya girenler olay büyümeden ayırdı.

Rusya Antrenörü David Blatt de, Yunanistan hakkında Rus basınında ağır ifadeler kullandı.Niye basın toplatısında söylemedin be Blatt.O zaman daha etkili olurdu.

Neyse Blatt “Yunanlılar kendilerinden utanmalı. Gördüğümüz basketbol değil; komediydi. Yunan oyuncular kaçırmak için şut attı. Oyuncularım ise tüm tutkuları ile sahadaydı” dedi.

İspanya ez bunları.Valla bu turnuvada bunları gördükçe daha da nefret ediyorum.Bizde Fransa'yı ezelim ve artık her takım onurlu bir şekilde oynamaya alışsın.

2 yorum:

Hakan Özkan dedi ki...

Yeni Zelanda'yı tercih ederdim ama son saniye üçlüğü karşımıza Fransa'yı getirdi. Bu aşamada rakip önemli değil mükemmel savunmamıza devam ettiğimiz sürece şampiyonluğun en büyük favorisi biziz!

http://hagininkosani.blogspot.com/

ZorTurK dedi ki...

Bende tercih ederdim Yeni Zelanda'yı ama hayırlısı olsun.Fransa'ya ayrı bir kin besledim umarım adiliklerinin hesabını veririz.